10 Ocak 2009 Cumartesi

Hayal Kurma Oyunu -1-


Bu oyunu seveceğinizi düşünüyorum.Bu oyunla nasıl başkalaştığınızı, değiştiğinizi anlayabilirsiniz. Yaşadıklarınızın duygularınızla ne kadar iç içe olduğunu, hayalini kurduğunuz şeyleri yaşadığınızı göstereceğine inandığım bir oyun.
Bir hayal kuruyorsunuz, mümkünse uyumadan önce 15 dakika öncesinden.Hayaliniz bir mizansen olsun. Günlük hayatta yaşadığınız şeyler; arkadaşlarınızla oturmuş muhabbet ettiğinizi veyahut sevgilinizle muhabbet ettiğinizi hayal edebilirsiniz.
Bir sonra ki gece yine aynı hayali kurun ama bir önce ki gecenin aynısı gibi olmasına çalışmayın. Çünkü aynısı gibi olması çok zordur. İlla ki değişenler olacaktır. Bir önce ki gece kendinize sormadığınız bir takım sorular sormaya başlayacaksınız, karşınızda ki insanlarla ilgili yeni sorular kurcalayacak beyninizi. Bir şeyleri daha farklı hayal etmek isteyeceksiniz.İsteseniz de bir önce ki gibi olmayacak hayaliniz.Değişmiştir çünkü herşey, zaman dün gece değildir, mutluyken mutsuzsunuzdur şimdi, sorduğunuz sorular bugün daha farklılaşmıştır, aynı şeyi hayal etmek bile sıkıntı vermiştir belki de. Beyninizde yaşattığınız basit bir hayal bile sizi başkalaştırmıştır, değişmişinizdir.Tabii ki yaşamınızda ki herşey değil ama kendinize yaşattıklarınız doğrultusunda değişmişinizdir.Tekrarlayan gecelerde yine aynı hayali hayal ettikce ilk geceki hayalinizden ne kadar farklılaştığını göreceksiniz.
Kendi kendime oynadığım oyunlardan birisidir. Bir önceki güne göre ne kadar başkalaştığımı anlamama yardımcı oluyor.
Sizlerle paylaşmamın sebebini merak ederseniz. İnsanların hayal kurmasını istiyorum ama hayal kurarken hayatınızı nasıl değiştirdiğinizin farkındalığıyla...
Dünya nasıl olursa daha mutlu olursunuz sorusuna cevap düşünerek hayaller kurun ki dünyayı daha güzel hale getirecek ilk adımlar atılsın.Yaşadığımız dünyayı, bizler kötülleştiriyorsak bizler iyileştirebiliriz.Daha güzel bir dünyada yaşayabilme ümidiyle...

3 yorum:

La Loba dedi ki...

hayaller gerçeklere giden yol için bir kapıdır efendim, hayal kurmaktan vazgeçmeyin :)
ama çok uzaklaşmamak gerek gerçeklerden.

sinderellaaa dedi ki...

nasıl bakarsan öyle görürsün hayatı,ve hayallerin kadar yaşarsın,nekadar az hayalin varsa o kadar az ömrün kalmıştır!.....

gezergen dedi ki...

La Loba senle hemfikir olmakla beraber hayalleri gerçekleştirebiliyorsak bir kapıdır.Kimi zamansa girdap gibidir; içine çekerek boğmaya başlar.
Bu da sinderellaaa'nın dediği gibi bakış açısıyla alakası olabilir.
Hayal kurmaktan kesinlikle vazgeçilmemeli, hayallerimiz olmazsa biz biz olamayız.Hayallerin bittiği an; yaşadığımızı zannettiğimiz ama robotlaştığımız ve dolayısıyla ömrümüzün bittiği andır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...