30 Ekim 2009 Cuma

Mutluluğa Dair



Mutluğun sevgide saklı olduğunu bildiğinizi biliyorum ama yazasım geldi; mutluluk sevgide saklı. İnsan sevmediği bir şeyle nasıl mutlu olabilir ki?
Hal böyleyken insanlar mutluluğu, sevgiyi, huzuru v.s. arayışı içersinde ama nedense hep yanlış hedefler belirleyerek arıyor. Ben doğru hedefler belirleye biliyor muyum? Hedef bile belirleyemiyorum ya neyse. Anca ahkam keserim. Maksat düşüncelerimle birilerine ilham verebilmek.
Herneyse anlatmak istediğim mutluluk sevgide gizliyse, sevgi manevi olan değerlerle oluşuyorsa, niye maddiyatta ararız mutluluğu, sevgiyi? Niye ama niye ? İnsanın parası, evi, arabası olunca daha mı mutlu oluyor? İnsanın maddiyatla mutlu olabileceğine asla inanmadım. Anca anlık mutluluklar elde edebilir. Sonrası sıkıntıdan ibaret.


Daha anlaşılır olmak gerekirse kızların evlenilecek erkek kriterlerinden bahsetmek isterim.
Evlenilecek Erkek Kriterleri
  1. Daimi İşi olmalı (Bu kriter son zamanlarda ki kriz dolayısıyla böyle, yoksa doktor, mühendis gibi üst düzey işi olmalıydı. )
  2. SSK Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik durumu olmalı ve emekli olabilmeli.
  3. Evi Olmalı
  4. Arabası olmalı
Bu kriterlere sahip erkeklerden bulabilirse hadi buldu diyelim.Hemide 3-4 tane.Bu bulduklarını eleme kriteri olarak hoşlanmak, etkilenmek, hayat arkadaşlığını düşünmek, çocuk sahibi olmak gibi kriterleri devreye sokmaya başladılar. Bulduğu 3-4 tane erkekden hangisi kazanacağı da malum evi 2 tane olan varsa kesin o kazanacaktır. Çünkü mantıklı olması gerekir; diğer evi de kiraya verip kira geliriyle daha fazla alışveriş yapılabilir.
Hiçkimse kendisine maddiyatçı dedirtmek istemese de durum bundan ibaret. Hedef para, maddi değerler. Bu hedefte ki amaç mutlu olmak, sevgiyi bulmak. Afedersiniz ama şöyle demeyi çok istiyorum:"Nah bulursunuz". Rahat yaşayabilirsiniz ama mutlu olamazsınız, seviyor zannettiğiniz insanın sizden nasıl nefret edebildiğini görürsünüz.
Rahat yaşayarak elde edebilecekleriniz mutsuz yaşayacağınız bir ev, mutsuz bir şekilde gezebileceğiniz bir araba, mutlu olabilmek için harcayabileceğiniz para ama mutluluğu alabilecek kadarı hiçbir zaman olmayacak kadar.Çünkü ne kadar çok paranız olursa olsun mutluluğu satın almaya yetmeyecektir.
Mutluluk sevgide, sevgi maneviyatta, maneviyat kalbimizde, ruhumuzda saklı. Aradıklarımızı saklı olduğu yerlerde aramak lazım...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

belkı haklısın ama her kadında oyle degıl.o kadar olumsuz dusunme,manevıyata onem veren bırıyle karsılasmanı dılerım.

gezergen dedi ki...

Her kadında muhakkak böyle değil.Genelleme yapmadım aslında ama böyle düşünen kadınlar çok fazla. Aslında mantıklı da düşünce ama sevgiyi arıyorlarsa bu kriterlerle bulmaları çok zor. Yaşadığımız devir ne yazık ki maddi değerlerin öne çıktığı bir devir.
Umarım karşılaşırım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...