9 Nisan 2010 Cuma

Yeni Buluşumuz Ses Gerçeği

Gezergen Blog ekibi yine sansasyonel bir buluşa imza atıyor ve sesin aslında havada dalga dalga yayılan titreşimler olmadığını buluyor. Ses tellerinizle oluşturduğunuz titreşimlerin havada dalga dalga yayılarak kulağımızın bu titreşimleri algılaması olarak zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz :D
Ses aslında havada bulunan böcükler sayesinde iletilmektedir. Böcük bilinçli kullanılmış bir tabirdir. Havada sesleri taşıyan gözle görülmeyen böceklere verdiğimiz isimdir, böcük.
Bu böcükler havada kulaktan kulağa oynarlar aslında, en büyük zevkleri budur. Siz bir şey söylediğinizde hemen bu böcükler kulaktan kulağa söyleneni taşımaya başlarlar. İçlerinde muzip olanlara da rastladık yaptığımız araştırmalar sonucunda. Bu muzip böcükler, söyleneni farklı bir şekilde söyleyip, söylenenin yanlış anlaşılmasına sebebiyet verebilmektedirler. Söylediklerimizin yanlış anlaşılmasına sebep işte bu muzip böcüklerdir.
Resimde görülen böcük 100000000000000000 kez büyütülmüştür. Resim ayrıca alıntı olup, resmin sahibinin iletişim bilgileri resmin üzerinde olup isterseniz bu resmi satın alabilirsiniz.
Gördüğünüz üzere yanlış anlaşılmalarımızın en büyük sebebi bu böcükler. Birde r'leri söyleyemeyen böcükler var. O böcükler denk geldiyse size yakanızı bırakmazlar ama o böcükleri kandırmanın yollarını keşfedebilirsiniz.
Bu anlattıklarıma inanan olur mu bilmiyorum ama inanan varsa inanmasın. Çünkü kandırdım :D
Gezergen Blog Ekibi 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...