15 Mayıs 2010 Cumartesi

ntdll.dll Hatası Kesin Çözümü

Bu sorunun en büyük sebebi sata hdd'ler için nlite programıyla sata driverları eklenmesi. Doğru driver yüklenmediğinde sonlandırılamayacak bir döngü oluşturarak, bilgisayarı kilitlemektedir. Çözümü doğru driver'ı ekleyip bir windows cd'si oluşturmak ve akabinde de kurmaktır.
Biraz daha detaya girmek gerekirse nlite'da sürücüleri yüklerken iaahci dosyasını seçtiğinizde hdd'nizin doğru modelini seçmek gerekiyor.örnek olarak forumlarda genelde intel 82801 HEM/HBM SATA AHCI Controller aranmış, sizin sata hdd'niz de bu ise açılan listeden bu modeli tam olarak gösteren yere seçiyorsunuz. Fakat masaüstü ve laptop ayrımına dikkat ederek. Muhtemelen masaüstü için Desktop, laptop için mobile yazacaktır. Bu şekilde oluşturacağınız windows cd'siyle ntdll.dll sıkıntısı yaşamayacağınızı iddia edebilirim. Çünkü bugün yaşadığım bu sorunu bu şekilde çözdüm.
Bugün karşılaştığım bu sorunla forum sitelerimizin ne kadar iğrenç olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Abi vazgeçin kopyala yapıştır forumculuğundan, bilgisi olmadan gereksiz fikirler üretenler ve teşekkür etmeye zorlayanlar, söyleyecek lafım olsun diye teşekkür edenler... Aradığın bir şeyi bulamayınca canımı çoookkk sıktı işin doğrusu.
Umarım bu sorunla cebelleşenler için yardımcı olabilmişimdir.

1 yorum:

gezergen dedi ki...

Maillerimi kontrol etmeyen birisi olarak, yorum kısmından bana ulaşılması daha kolay olacaktır. Yayınlanılmasını istemediğiniz bir söyleyeceğiniz olursa, yayınlamayın demeniz yeterli...!
İlginize ben teşekkür ederim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...